A Mortal Kombat világán játszódó fórumos szerepjáték.
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Dumaláda
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (11 fő) Kedd Feb. 26, 2019 9:17 pm-kor volt itt.
Latest topics

Nindzsa Emptyby Vendég Vas. Okt. 20, 2019 7:10 pm


Nindzsa Emptyby Johnny Cage
Szer. Okt. 16, 2019 6:28 pm


Nindzsa Emptyby Freya Wren
Vas. Okt. 13, 2019 1:03 am


Nindzsa Emptyby Johnny Cage
Szomb. Okt. 12, 2019 10:36 pm


Nindzsa Emptyby Johnny Cage
Szomb. Okt. 12, 2019 8:25 pm


Nindzsa Emptyby Vendég Csüt. Okt. 10, 2019 8:12 pm


Nindzsa Emptyby Wildfire
Szomb. Szept. 28, 2019 3:06 pm


Nindzsa Emptyby Scorpion
Szomb. Szept. 21, 2019 11:26 am


Nindzsa Emptyby Vendég Kedd Szept. 17, 2019 12:18 pm


Nindzsa Emptyby Johnny Cage
Vas. Szept. 15, 2019 10:52 pm

Harcosaink
Music
Digitality

Share
 

 Nindzsa

Go down 
SzerzőÜzenet
Elder Gods
Admin
Elder Gods

Foglalkozás :
A fórum rendjének fenntartása
Reagok száma :
0
A tornára benevezett :
2018. Jul. 27.

Nindzsa Empty
TémanyitásTárgy: Nindzsa   Nindzsa EmptySzer. Dec. 26, 2018 4:19 pm
Nindzsa


A világ számos kultúrájában jelen vannak olyan harcosokról szóló fantasztikus történetek, akik hangtalanok, mint a könnyed sóhaj és halálosak, mint a kifent kardra kent méreg. Nem tudni miért, de a japánoknál jelenlévő nindzsa figurája rendkívüli népszerűségre tett az emberek körében.
Kevesen tudják, hogy ezek a homályba vesző mitikus alakok nem csak a népmesék, a filmek és videojátékok kreálmányai, hanem a mai napig kísértenek az árnyak között.
Bár a nindzsa alakja köré felhúzott túlzó misztikum nem minden eleme igaz, a magát minden helyzetben feltaláló orgyilkos képe nem áll messze a valóságtól.
A Földi birodalomban két nagyobb klánról tudunk, akik az ősi japán orgyilkosok útját követik:

A Lin Kue
A Lin Kuei (szabad fordításban Erdei Szellemek) a Földi birodalom egyik legrégebbi nindzsa-klánja, bár vérben oldódó sértésként tekintenek arra, ha valaki nindzsaként hivatkozik rájuk. Nem tudni, hogy mikor alapították eredetileg, de annyi bizonyos, hogy már a Nagy Kung Lao halála előtt is rettenetes hírnévnek örvendtek és félve merték szájukra venni a nevüket az emberek.
Veszedelmes hírük nem csak a változatos módszerekkel elkövetett és rendkívüli hatékonysági rátát felmutató megbízásaik miatt ragadt rájuk. A hagyomány szerint a Lin Kue minden egyes tagját még kisgyermekként rabolták el a családjuktól, hogy kíméletlen harcost neveljenek belőlük.
A Nagymesterek sora sokáig tartotta ezt a kegyetlen tradíciót és nem akartak változtatni rajta.
Az utolsó Földi Mortal Kombat hozta el a változás szelét itt is. Az akkori Nagymester meghirdette a Cyber-iniciatívát, ami a komplett klán kibernetizálását jelentette. Csak Smoke-ot nem érte utol ez a végzet.
A Lin Kue néhány évig kiborg nindzsákból állt csak, de miután Sonya és Johnny Cage segítségével Kuai Liang visszatért az élők sorába, nekilátott a kiborgok levadászásának és a Lin Kue megreformálásának.
Vendettája eredményeként megszerezte a Nagymesteri posztot, véget vetett a Cyber-iniciatívának és a becsület útjára terelte a klánját.
Noha alapos és kegyetlen volt, de a mai napig él néhány kósza pletyka, hogy egy-két kiborgnak sikerült elmenekülnie és új klánt alapítania, de konkrét bizonyítékokkal még senki sem tudott előállni.

A Shirai Ryu
A Lin Kue és a Shirai Ryu között évekig nagyon keserű versengés és ellenségeskedés volt. Ennek oka a múltba vész, de egyes legendák úgy tartják, hogy a Shirai Ryu alapítója egy renegát Lin Kue volt, aki megelégelvén azt a szolgai alázatot amit követelnek tőle, Japánba szökött, megalapította a saját klánját, majd tetteivel megalapozta a nindzsák máig is tartó hírnevét.
Nem tudni, hogy mennyi az igazság ebben a történetben, de annyi biztos, hogy a két klán sokáig hevesen gyűlölte egymást és bármit megtett volna azért, hogy az utolsó szálig kiirtsa a riválisait.
Ezt a gyűlölködést használta ki Quan Chi, amikor Bi-Han alakját felvéve a klán összes tagját megölte, ezzel pedig évekig tartó személyes rivalizálást robbantott ki Kuai Liang és Scorpion között.
Ez a klán is Shinnok második eljövetelének köszönheti az  újbóli felemelkedést. Scorpion, immár Hanzo Hasasiként újjászervezte a klánját, maga mellé fogadta tanítványnak Takedát, Kenshi fiát és miután Kuai Liang felfedte számára Quan Chi cselvetését véget vetett a háborúskodásnak a két klán között.

E két nagy klán mellett még számos más kisebb is létezik a Földi birodalomban, de tevékenységük olyan kis léptékű volt eddig, hogy nem sok befolyással voltak a történelem folyására és a tornák kimenetelére.

Vissza az elejére Go down
http://mortalkombat.hungarianforum.com
 
Nindzsa
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Mortal Kombat FRPG :: Alapok :: Csoportok-
Ugrás: