A Mortal Kombat világán játszódó fórumos szerepjáték.
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Dumaláda
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (11 fő) Kedd Feb. 26, 2019 9:17 pm-kor volt itt.
Latest topics

A viadalok krónikája Emptyby Vendég Vas. Okt. 20, 2019 7:10 pm


A viadalok krónikája Emptyby Johnny Cage
Szer. Okt. 16, 2019 6:28 pm


A viadalok krónikája Emptyby Freya Wren
Vas. Okt. 13, 2019 1:03 am


A viadalok krónikája Emptyby Johnny Cage
Szomb. Okt. 12, 2019 10:36 pm


A viadalok krónikája Emptyby Johnny Cage
Szomb. Okt. 12, 2019 8:25 pm


A viadalok krónikája Emptyby Vendég Csüt. Okt. 10, 2019 8:12 pm


A viadalok krónikája Emptyby Wildfire
Szomb. Szept. 28, 2019 3:06 pm


A viadalok krónikája Emptyby Scorpion
Szomb. Szept. 21, 2019 11:26 am


A viadalok krónikája Emptyby Vendég Kedd Szept. 17, 2019 12:18 pm


A viadalok krónikája Emptyby Johnny Cage
Vas. Szept. 15, 2019 10:52 pm

Harcosaink
Music
Digitality

Share
 

 A viadalok krónikája

Go down 
SzerzőÜzenet
Elder Gods
Admin
Elder Gods

Foglalkozás :
A fórum rendjének fenntartása
Reagok száma :
0
A tornára benevezett :
2018. Jul. 27.

A viadalok krónikája Empty
TémanyitásTárgy: A viadalok krónikája   A viadalok krónikája EmptyHétf. Dec. 17, 2018 10:26 pm
A viadalok

krónikája


A Mortal Kombat világának egyes eseményei olyan régre nyúlnak vissza, hogy az idő ilyen mértékű távlatait az emberi elme nehezen tudná még csak elképzelni is, nemhogy feldolgozni.
Az alábbi történeti összesítőben a múlt eseményeinek rövid összefoglalását olvashatjátok el, hogy könnyebben át lehessen látni a játék jelenéhez vezető események láncolatát.

(Fontos megjegyezni, hogy a világ története szempontjából a Mortal Kombat X képregény-adaptációját nem tekintjük a kontinuitás részének.)

Az Őslétező és az Idősebb istenek viszálya


Semmi sem igazolja jobban azt a feltételezést, hogy a konfliktus és az érdekellentét minden fejlődésnek az alapja, mint a Birodalmak létrejöttének története.
A jelen formában ismert világ előtt, csak az Őslétező és az egymást közt torzsalkodó Idősebb istenek voltak jelen ebben az univerzumban. Míg az istenek az egymás közti viszályokkal és cselszövésekkel voltak elfoglalva, az Őslétező rájött, hogy miként kaparinthatja meg a másik faj erejét. Kozmikus értelemben véve elég rövid idő alatt megtizedelte az Idősebb istenek sorait és hatalmukat a saját igájába hajtotta.
Ez volt a hívó szó az egymás közti viszálykodás megszüntetésére. Az Idősebb istenek szövetségre léptek egymással és megalkották a Kamidogukat.
Eme hat isteni ereklyével felfegyverkezve indultak a majdnem omnipotens Őslétező ellen. A csata legendába illő volt, aminek végén az Őslétező fizikai valója apró darabokra vágva végezte, míg a tudata hat részre szakadva a Kamidoguk fogságába került.
A legyőzött entitáns hat nagyobb része fejlődésnek és gyarapodásnak indult, aminek végeredményeként létrejött az hat Főbirodalom:

  • A Földi Birodalom
  • Az Árnybirodalom
  • A Külső világ
  • Edenia
  • A Rendbirodalom
  • A Káoszbirodalom

Minden egyes Birodalomra jutott egy isteni fegyver, ami annak a területén rejtette el önmagát.
Az élet elkezdett virágozni a Birodalmak közt és néhány kisebb világ is megjelent az univerzumban.

A sárkánykirály uralma és bukása


Sok évezreddel a Birodalmak önteremtése után, a Külsö világ megosztottságát egy már majdnem isteni erőkkel rendelkező hadúr szüntette meg. Onaga lett a Külső világ első császára és a hódítás utáni vágya arra sarkallta, hogy offenzívát indítson a kisebb Birodalmak ellen és a saját világába olvassza azokat.
A sárkánykirály megállíthatatlannak bizonyult, aminek titka abban rejlett, hogy megvolt a képessége az elesett katonák tömeges felélesztéséhez, így a hadjáratait gyakorlatilag emberveszteség nélkül tudta lefolytatni.
Onaga sikeres és nagyhatalmú uralkodó volt, aki képessé vált egyben tartani az egyre gyarapodó területeit, de a halál gondolatától rettegett. Olyannyira, hogy az őt szolgáló varázslókkal megpróbálta áthelyeztetni a tudatát az utolsó sárkánytojásba.
Az Idősebb istenek felismerték, hogy csak idő kérdése, amíg Onaga a Nagy Birodalmakat is megostromolja és elfoglalja. Megkörnyékezték Onaga egyik nagy becsben tartott tábornokát és tanácsosát, Shao Kahnt, aki a hatalomvágytól elvakultan lepaktált velük. Kahn rövid idő alatt nagy támogatottsághoz jutott és sikerült elérnie, hogy a varázslat a reinkarnálás helyett megmérgezze Onagát.
Ezután az Idősebb istenek kinevezték a Külső világ védelmezőjévé, Kahn pedig császárra koronázta magát és elkezdődött kaotikus uralma. A regnálását folyamatos belső viszályok és háborúk övezték, amiknek csak évezredek munkájával tudott véget vetni.
Amint teljesen egységesítette a császárságot, folytatta elődje munkáját és a Birodalmak meghódítására indult.

Az Armageddon jóslata


Shao Kahn hódításainak első célpontja Edenia lett. Miután visszaverte a császár offenzíváját, a Birodalom védelmező istene Argus, nekilátott egy igen hosszú terv megvalósításának.
Az isten felesége Delia egy nagy hatalmú varázsló és látnok volt, akit egyre többször gyötörtek az univerzum végét jelentő Apokalipszis képei. A látomásaiban visszatérő elem volt a jövő harcosainak minden elképzelést felülmúló ereje és vágya a harc után.
Argus egy minden eddiginél erősebb harcos létrehozásában látta a megoldást.  Delia keze által így született meg Blaze, a tűzivadék, akit Argus a saját piramisába zárt el az Edeniai Síkvölgyek kráterei alatt.
Hogy biztosan szavatolja az Apokalipszis elkerülését, Edenia két legjobb harcosát, - a saját fiait - Tavent és Daegont a saját templomába hívatta, majd mágikus hibernációnak vettette alá. A két isteni herceget a Földi birodalomban rejtette el, mivel Delia látomásai szerint innen fog származni a világvégét elhozó harcosok zöme.

Shinnok háborúja a Földi Birodalomért


Az Idősebb istenek sokáig nem szóltak bele a Birodalmak sorsába. Egy közölük, Shinnok viszont sokkal komolyabb ambíciókat dédelgetett, minthogy egy passzív istenség legyen. Uralkodni akart és királyságának a Földi Birodalmat nézte ki.
Igen fondorlatos tervet kezdett megvalósítani, amikor a Földi birodalomban felébresztette Daegont, akit meggyőzött, hogy a szülei árulásának áldozata. Az edeniai herceg nem tudott átlátni Shinnok hazugságain és borzasztó haragjában megölte saját szüleit, ezzel védtelenül hagyva Edenia birodalmát. A birodalom védelmező istenség nélkül maradt, Shao Kahn pedig nem volt rest kapni a lehetőségen és megindította a csapatait, elterelve a figyelmet Shinnok mesterkedéseiről.
A bukott isten terve az volt, hogy a Föld életerejét jelképező Jinsei forrás energiáját magába szippantva válik legyőzhetetlenné. Raiden, a Föld védőistene viszont ellene vonult és a Birodalom uralkodó fajának, a Szaurinoknak a szövetségét élvezte.
Az összecsapások alatt Raiden rájött, hogy Shinnok rendelkezik egy amulettel, amivel észrevétlenül mozoghat a Birodalmak között, így játszva ki a többi Idősebb isten figyelmét. A háború sok súlyos döntés meghozatalát követelte. Shinnokot ugyan legyőzték és száműzték az Árnybirodalomba, de a Föld majdnem menthetetlen volt. A rajta élő hatalmas hüllők nagy része kipusztult és a Szaurin faj civilizációja is tönkrement. Az Idősebb istenek kárpótlásul egy Zaterra nevű szabad birodalomba költöztették a hüllőnépet, de néhány évezred múlva Shao Kahn uralma alá hajtotta őket.

Az Idősebb istenek tudomást szereztek egy új próféciáról, ami szerint az Őslétező visszatérhet a hat Kamidogu és Shinnok amulettjének egybe kovácsolásával.
Raiden, hogy biztosítsa az amulettet létrehozta az Elemek templomát és négy védelmezőt választott ki a Földön élő istenek közül, akiket az Idősebb istenek felruháztak az őselemek erejével.

Az Idősebb istenek, okulva Shinnok mesteri tervezéséből és szem előtt tartva Delia jóslatait új szabályokat hoztak.
Mivel Shao Kahn seregei továbbra is fenyegetést jelentettek a Birodalmak számára, egy ravasz csellel ütöttek két legyet egy csapásra.
Mivel a Külső világ és a többi Birodalom közti háborúskodást elkerülhetetlennek ítélték, ezért a támadás jogát külön feltételekhez kötötték.
Mind a Külső világ, mind a védekező Birodalom legjobb harcosai emberöltőnként egyszer összecsapnak a Mortal Kombat nevű titkos harci tornán. Mindkét Birodalomnak tíz egymás után következő győzelemre van szüksége, hogy elnyerje a támadás jogát, vagy a békességhez való jogot.
Az Idősebb istenek pedig minden torna győztesét azzal jutalmazták, hogy a következő viadal végéig nem öregszik, így kapva lehetőséget a címvédésre és a tapasztalatok átadására.
A torna bevezetése kettős célt szolgált: Egyrészt lelassította Shao Kahn terjeszkedését, így kiszámíthatóvá tette az ereje gyarapodását. Másrészt lehetőséget biztosított arra, hogy az Idősebb istenek szervezett körülmények között tudják megritkítani az Apokalipszist elhozó harcosok sorait.

Kahn hódításai és Edenia bukása


Kahn minden egyes kisebb Birodalom meghódításával egyre hatalmasabb lett, míg végül évezredek folyamatos háborúskodása után elég erőre tett szert, hogy bejelentse igényét Edeniára.
Nem kellett sokáig várni a tíz tornagyőzelemre. Amint Edenia utolsó harcosa veszített, Kahn seregei már masíroztak is Jerod király palotájába, hogy végezzenek vele.
Mint új uralkodó, Shao Kahn feleségül fogadta Sindel királynét és sajátjaként nevelte a nő lányát, Kitanát. Sindel tudta, hogy az új férje már alig várja, hogy Edenia után a Földi Birodalomra vethesse magát. Erőt merítve azon fájdalmából, hogy látja amint a lányából kíméletlen gyilkost nevelnek, öngyilkosságot követett el, a lassan apadó életerejét arra használva, hogy védővarázst bocsájtson a Földi Birodalomra, megakadályozván ezzel, hogy Kahn valaha is saját lábával tapodhassa ott a talajt. De ez sem mentette meg Sindelt az új férjétől. Kahn Shang Tsung segítségével foglyul ejtette a nő lelkét és nem engedte át a túlvilágra.

Kung Lao és a Fehér Lótusz


Néhány évezrednyi felkészülés után a császár nekikezdett a Földi birodalom meghódításának.
Az első tornát sikeresen és mindenféle nehézség nélkül a Külsö világ nyerte. Shao Kahn kapott az alkalmon, amikor a Földi harcos Shang Tsung megszegte a szabályokat az egyik fontos mérkőzésen és felajánlotta neki, hogy a felfedi előtte a halhatatlanság titkát, ha a szolgálatába lép. A fiatal harcos engedett a hatalomvágyának és átpártolt a Külsö világhoz.
Kahn a következő lépésként Shang Tsungot nevezte ki a Mortal Kombat fővédnökévé, Gorot pedig bajnokának tette meg, aki kilenc egymást követő tornán győzelemre vezette a Külsö Világot.
Raiden, a villámisten a Fény Rendjének szerzetesei segítségével új generációnyi harcos képzésébe kezdett és fáradsága megtérülni látszott, amikor a a Shaolin szerzetes, Kung Lao fényes győzelmet aratott Goro és Shang Tsung felett a sorsdöntő tizedik viadalon és megszerezte a Földi birodalom első győzelmét.
Lao a szabályok értelmében nem öregedett a következő tornáig, de nem élvezhette sokáig a hosszú fiatalságot. Megrekedve az új generáció képzése és a családja között, nem tudott elég energiát fordítani saját képességei csiszolására, így a következő viadalon megalázó és fatális vereséget szenvedett Shang Tsung harcosától, Gorotól, a shokan hercegtől.
Kung Lao halála a Föld egyre közeledő szomorú végének mementójává vált, mivel Goro az elkövetkezendő nyolc bajnokságot is dominálta.
Raiden tanulva ebből, megalapította a Fehér Lótusz társaságát, aminek egyetlen céljává a tanulóik felkészítését tette meg, hogy sikerrel járjanak a következő tornákon. Létrejött a Wu Shi akadémia is, ami a szervezet központjául szolgált.

Quan Chi ténykedése és a sorsdöntő viadal


Több évnyi kutatás és manipuláció után Quan Chi rájött, hogy hol található az Elemek temploma. Hogy ne fedje fel inkognitóját, a Lin Kue-hez fordult segítségért. Bi Hant, Sub Zero maszkjának aktuális viselőjét bocsájtották rendelkezésére, aki sikeresen megszerezte az amulettet és a helyén csak egy hamisítványt hagyott.
Quan Chi elutazott az Árnybirodalomba, hogy megnyerje szövetségesként magának Shinnokot, de jobbnak látta még magának megtartani az amulett jelentette hatalmat.
Hogy minden hozzá köthető nyomot észrevétlenül tüntessen el, Bi Han alakjában lemészárolta a Shirai Ryu klánt. Hanzo Hasasi, ismertebb nevén Scorpion is az áldozatok között volt, aki a lehetőségért cserébe, hogy megölheti Bi Han-t Quan Chi élőholt szolgájává lett. A bosszújára nem is kellett sokat várnia...

A sorsdöntő tizedik viadalra rengeteg harcos kapott meghívást. A Fehér Lótusz Liu Kanget és az első tornán győzeldelmeskedő harcos névrokonát és leszármazottját, Kung Lao-t delegálta. A Fekete Sárkány bűnszervezet vezérét Kano-t követve Sonya Blade és Jax is a belekeveredett a viadalba.
Az őt kritizáló szakmabelieknek bizonyítani kívánó és hanyatló karrierjét megmenteni akaró filmszínész, Johnny Cage is a harcosok között találta magát. A Lin Kue számos tagja, valamint számos Külső világhoz lojális harcos is részt vett a viadalon.
Scorpion is feltűnt a versenyzők között, bosszúszomját teljesen rászabadítva Bi Hanra. A Lin Kue halála így hosszú időre ellehetetlenítette, hogy kiderüljön a Shirai Ryu klán elveszejtőjének valódi kiléte.
A viadalon részt vett még a császár fogadott lánya, Kitana és annak testőre és barátja Jade is.
A Raident gyötrő furcsa látomások hol segítették, hol hátráltatták a harcosokat, de megtörtént az, amiben a villámok isten titkon mindig reménykedett.
Goro és Shang Tsung vereséget szenvedett Liu Kang keze által, a Föld pedig megmenekült a Külső világ karmaiból.

A Külső világi torna


Shao Kahn nem hagyta szó nélkül Shang Tsung és Goro csúfos bukását. Kegyetlen megtorlást szánt a bukott mágusnak és a shokan hercegnek, de Tsung egy merész tervvel állt elő:
Hívják meg a földi harcosokat egy Külső világban tartandó Mortal Kombatra, ezzel egyszer és mindenkorra eldöntve a viszályt a két Birodalom között.
Hogy ösztönözze a harcosokat, Kahn egyik tábornokát Barakát elküldte, hogy a vezetése alatt lévő seregnyi tarkatával lerohanja a Wu Shi akadémiát és elrabolja Sonya Bladet.
Raiden, bár tudta, hogy az ereje a Külső világban rohamosan apadni kezd, egy kaput nyitva elindult Liu Kang-gel, Kung Lao-val, Johnny Cage-gyel és Jax-szel az oldalán, hogy részt vegyenek a Külső világi tornán.
A csapathoz menet közben csatlakozott Smoke és az új Sub Zero, Kuai Lang.
Miután Kitana szembesült azzal, hogy Kahn megbízására Shang Tsung egy groteszk szörnyszerű klónt hozott létre belőle, összecsapott a "húgával", Mileenával és Jade-del együtt felkereste a Földi Birodalom harcosait, hogy csatlakozon az ügyükhöz.
Raident továbbra is gyötörték a lehetséges jövővel kapcsolatos víziók, így több esetben is megkérdőjelezhető döntéseket hozott.  Többek közt az ő lelkén szárad Sub Zero erőszakos besorozása a Lin Kue Cyber-inciatívájába és Kung Lao halála is.
A végső kétségbeesés perceiben ismét Liu Kang jelentette a Föld minden reményét, aki bosszútól fűtve puszta kézzel ütött lyukat Shao Kahn mellkasába.
Bár túlélte a sérülést, Kahn megszégyenült és kénytelen volt állni a szavát.
A Földi birodalom harcosai visszatértek a világukba, de az általuk kiharcolt béke nem volt hosszú életű.

Sindel visszatér és Kahn inváziója


Shang Tsung ismét csak újabb tervvel állt elő, talán a legfondorlatosabbal, amit eddig a császár elé tárt.
Kahn végighallgatta a tervet, majd a lelke elszívásával látszólag megölte a varázslót.
Quan Chi a Földi Birodalomban élesztette újra Sindel királynőt, aki a rá mondott varázslat hatására lojális lett a férjéhez. Ezzel megszűnt a Földet védő varázs és Shao Kahnt már semmi sem foghatta vissza, hogy totális inváziót vezényeljen a Birodalom ellen.
Kahn kihasználva egy kiskaput az Idősebb istenek érvelésében és arra hivatkozva, hogy a házastársáért jött, egy egész sereggel rohanta le a Földet és elkezdte egybe olvasztani a két birodalmat.
A csata több fronton folyt.
Míg Kabal és Kurtis Stryker rohamrendőrökként próbáltak helyt állni a Külső világ válogatott borzalmaival szemben, addig Liu Kang, Kitana, Sonya Blade, Johnny Cage, Jax, Smoke és Nightwolf Raiden vezetésével harcolt a nagyobb fenyegetések ellen.
A Smoke után küldött kibernetizált Sub Zerot sikerült semlegesíteni és átprogramozni, így egy értékes harcossal bővült a földi ellenállás.
A Földi harcosok sikeresen kioltották a lelkeket elnyelő tornádót tápláló mágiát. A csata közben Nightwolf megvívott Quan Chivel, míg Sub Zero a varázslót szolgáló Noob Saibot-ot győzte le, akiről kiderül, hogy az első viadalon elhunyt fivére, Bi Han.
Sindel és egy kibernetizált orgyilkosokból álló, Sektor és Cyrax által vezetett Lin Kue osztaggal üt rajta az ellenállókon és jelentős veszteségeket okoznak Raiden csapatának.
Az ütközetben életét veszti Jax, Kitana, Sub Zero, Striker, Kabal, Smoke, Nightwolf és Jade.
Raiden Liu Kanggel ellátogat az idősebb istenekhez, hogy meggyőzék őket a beavatkozás szükségességéről, de azok makacsul ellenállnak a kérésnek.
Utolsó kétségbeesett lépésként Raiden Quan Chit keresi fel az Árnybirodalomban, hogy felajánlja neki az elesett Földi harcosok lelkét. A varázsló egy gúnyos kacajjal ereszti rá Raidenre a Shao Kahntól már megkapott lelkek alakmásait, de egy véletlen megjegyzése döbbenti rá a villámok istenét a helyzet megoldására.
Raiden visszatér a Földre, ahol már majdnem befejeződött a két világ egyesülése.
Sietve elmagyarázza Liu Kangnek a tervét, aki megelégelve Raiden látomások miatt hozott rossz döntéseit, nekitámad a volt mentorának. Az isten villámokat szórva védekezik, de ezzel Liu Kang halálát okozza.
Raiden teljesen összetörve küzd meg Kahnnal. Mielőtt az összecsapás befejeződik a két világ egyesül és az Idősebb istenek közbelépnek.
Shao Kahn immár véglegesen legyőzetett, de túl nagy árat kellett fizetni a győzelemért.

Trónviszály a Külső világban


Kahn eltűnése alapjaiban rengette meg a Külső világot. Számos jelentkező akadt a megüresedett császári trónra. A kezdeti harcok után Mileena ragadta magához a hatalmat, de uralmát nem sokáig élvezhette, mert az egyik tanácsadója, Kotal Kahn puccsot szervezett ellene és kitaszította a Kahnum-i címből.
Ezzel a lépéssel egy évtizedekig tartó gerillaháborút robbantott ki.
Kotal bölcsebb és higgattabb császárrá lett, mint Shao Kahn. Felismerte, hogy a birodalmát egységesítenie kell, így megkötötte a Reiko-egyezményt a Földi Birodalommal, amit ugyan a legtöbben békeszerződésnek tekintenek, de inkább egy meg nem támadási egyezmény a két világ között.

Shinnok visszatér és a remény új szikrája


Quan Chi végül kihasználta azt a hatalmat, amit a megszerzett amulett és Földi birodalom halott harcosai adtak a kezébe. Az újdonsült hatalmát kihasználva kiszabadította az Árnybirodalomból Shinnokot.
A bukott isten célja ugyanaz volt, mint az első támadásakor. Megfertőzni a Földi Birodalom életerejét jelentő Jinseit és a hatalmát arra fordítani, hogy legyőzhetetlenné váljon.
A Földi birodalom megmaradt harcosai kétségbeesett csatát vívtak a néhány éve elhalálozott harcostársaik élőholt hasonmásaival, míg Raiden és Fujin megpróbálták feltartani Shinnok seregét a Jinsen-kamrát rejtő épületben.
A végső összecsapásban részt vett Sonya Blade, Kenshi Takahashi, Raiden és Fujin is, de az erejük nem sokat ért a bukott Idősebb isten ellen. Johnny Cage látva, hogy a barátnője életét veszély fenyegeti önfeláldozóan ugrott Sonya és Shinnok közé. Legnagyobb meglepetésére nem csak túlélte a csapást, hanem olyan erő szabadult fel a testében, ami kiegyensúlyozta az erőviszonyokat.
Johnny hatalmas küzdelemben felülkerekedett Shinnokon és végül Raiden segítségével sikerült bezárnia a bukott istent a saját amulettjébe.

Hogy elvarrják a támadás összes szálát, Sonya és Johnny megtámadták Quan Chit az Árnybirodalmi erődjében. Az összecsapás folyamán Johnny súlyosan megsérült, de Sonya felülkerekedett a mágus által irányított lidérceken és határozott módszerekkel tette harcképtelenné a célpontját.
Az akció folyamán Raidennek sikerült megtörni Quan Chi kötővarázsát így Jax, Scorpion és Sub Zero lelke újra emberi testet kapott és megmenekült az élőholt lét átkától.

Kiszabadulva az élőholt létből, Sub-Zero visszatért a Lin Kue-hez. Első tetteként megölte a Sektort és klán Nagymesterét, majd átvette a szervezet vezetését. Mestere örökségét végül azzal törölte el, hogy offenzívát indított a Cyber-iniciatíva összes résztvevője ellen, túlnyomó többségüket levadásztatta és deaktiválta, majd megkezdte a klán visszaterelését a becsület ösvényére. Ennek első lépéseként szoros együttműködést épített ki a Sonya vezetése alá került félkatonai szervezettel, a Különleges Erőkkel.

Scorpion miután visszanyerte az életét, újjá szervezte a  Shirai Ryu klánt és Sub Zerohoz hasonlóan az ő törekvései is azt a célt támogatták, hogy a klán becsületben harcolhasson a Földi birodalom oldalán.

Nyomozás az amulett után és a Külső világ polgárháborúja


Húsz évvel a végsőnek tartott bukása után Shinnok amulettjének ismét nyoma veszett. Sonya és Johnny egy különleges osztagot állított össze fiatal, bizonyítani vágyó harcosokból, hogy a Külső világba utazva felvegyék a kapcsolatot Kotal Kahnnal és segítségét kérjék az ereklye utáni nyomozásban.
A Cassie Cage, Jaqui Briggs, Kung Jin és Takeda Takahasi alkotta négyes néhány morális különbségekből adódó szerencsétlen félreértés (és potenciális birodalmak közti háború kirobbanásának elkerülése) után hivatalos tárgyalás keretében megegyezett a császárral az együttműködésről, de a külső világiak kegyetlen módszereivel még mindig nehezen tudtak mit kezdeni.
Az együttműködés még így is gyümölcsöző volt. Kuatan dzsungeleiben sikerült kézre keríteni az amulettet birtokló Mileenát és biztosítani az ereklyét.
Kotal Kahn azonban nem szándékozta átadni az amulettet a Földi birodalomnak. Különösen kegyetlen halálnemet választva kivégeztette Mileenát és foglyul ejtette a fiatal földi harcosokat.
Kotal azonban nem sejtette, hogy D'Vorah személyében Quan Chi egyik kémét tartja bizalmi pozícióban. A rovarlény ellopta Shinnok amulettjét, Quan Chi terve pedig mozgásba lendült.

Ezzel párhuzamosan Sub Zero hivatalos látogatáson fogadta Scorpiont a Lin Kue szentélyében. A két harcos több évnyi keserű rivalizálás után közös nevezőre jutott, miután Sub Zero elárulta, hogy tudomására jutott, hogy közvetlenül Quan Chi tehető felelőssé a Shirai Ryu kiirtásáért és Scorpion családjának haláláért. A két harcos új keletű tisztelettel vált el és ezzel megszűnt a két klán évszázados ellenségeskedése is.

Jax és Kenshi ezalatt az Árnybirodalomban vezetett offenzívát Quan Chi ellen. Több korábbi földi harcos élőholt másával megvívva végül sikerült elfogni a varázslót, akit visszahurcoltak a Földre.
Ezzel viszont csak újabb szövetségesek közötti konfliktust szítottak, mivel Scorpion hírül véve az eseményeket Quan Chi kiadatását követelte, hogy bosszút állhasson a klánja gyilkosán. Feldühödve azon, hogy megtagadják tőle a jogos bosszúját, nyílt összecsapást robbantott ki a Shiari Ryu és Sonya emberei között. Az összecsapásba bekapcsolódott az érkező D'Vorah, Quan Chi pedig még azelőtt be tudta fejezni a Shinnokot megkötő varázs megtörését, hogy a volt lidérc haragjában levágja a fejét.
A bukott isten ismét visszatért és a mágus halálával már senki sem volt, aki újból be tudja őt zárni az ereklyébe.
Shinnok és D'Vorah a csatában legyengült Johnny Caget foglyul ejtve távoztak, majd totális ostrom alá vonták a Jinsei-kamrát a Quan Chi által teremtett alakmások segítségével.

Cassie és a csapata kiverekedte magát Kotal fogságából, de mire visszatértek a Földre Shinnok már félig végzett a Jinsei megfertőzésével.
Míg a társai elterelték a szentélyt őrző alakmások figyelmét, Cassie beosont az épületbe, ahol megtalálta a D'Vorah által megbénított Johnny Cage-et. Megpróbálta ugyan kiszabadítani az apját miután legyőzte a rovarlényt, de Shinnok közbelépésével kezdetét vette a végső leszámolás.
Shinnok a harc közben magába szívta Föld megrontott Jinsei-ét, így egy groteszk démonistenné változva már-már majdnem eldöntötte a Birodalom sorsát, de a több, mint húsz évvel ezelőtti eseményeket megismételvén, Cassieben is felszabadult az az erő, ami annak idején az apját is győzelemre segítette.
Az utolsó kegyetlen ütések és rúgások után Shinnok legyőzetett.
Raiden magára vállalta a Jinsei megtisztításának feladatát és meghátrálásra kényszerítette az alakmásokat.
Talán a szennyezett Jinsei fertőzte meg az elméjét, talán az eseményeket látva végül feladta a pacifista nézeteit, de Raiden döntött: többé nem fogja hagyni, hogy a Föld ellen támadást vezető személyeknek lehetősége legyen megismételni a tetteiket.
Új nézeteit úgy nyomatékosította, hogy elvitte Shinnok levágott fejét az Árnybirodalom új uralkodóinak, Liu Kangnek és Kitanának.
Vissza az elejére Go down
http://mortalkombat.hungarianforum.com
 
A viadalok krónikája
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Mortal Kombat FRPG :: Alapok :: Információk a világról-
Ugrás: